August 12, 2017

July 21, 2017

June 14, 2017

Please reload

Seneste blogindlæg
Udvalgte blogindlæg

Føler du dig forkert?

May 30, 2017

 

Føler du nogen gange at du er helt forkert? At alle andre har det helt perfekte liv? Alle andre har alt det du gerne vil have...? Du er heldigvis ikke alene...Vi har alle de tanker i større eller mindre grad, MEN ingen kan sige sig fri for dem...måske lige bortset fra Dalai Lama og meget højt åndelige bevidste yogier.... Ingen lever uden SKAM. Og SKAM fodrer følelsen af forkerthed.

 

SKAM slukker vores naturlige lys. Det lys vi bader i lige fra vores fødsel. Vi er smukke og vidunderlige og vi kan intet gøre forkert. Vores forældre forguder os og vi gør selv det samme. Vi føler retten til at stråle og tage vores plads her i livet. Vi er ikke bange for, at overstråle andre. Disse følelser følger desværre ikke med os op i voksenårene...for nogen når de ikke engang at puste deres 1 års lys ud på kagen før disse følelser er gemt væk. 

 

Det kan være nemmere at forstå at vi sætter grådighed, egoisme, kynisme, dovenskab og nærighed, i skyggen, men når vi ligeledes sætter smukke egenskaber som kreativitet, skønhed, mod, glæde, sårbarhed, sensualitet og nysgerrighed i skyggen kan det være svært at forstå.

 

MEN vi gør det heller ikke frivilligt, førend vi bliver introduceret til begrebet SKAM, så slukkes vores lys.  Og vores første møde med SKAMMEN er ofte introduceret af vores forældre. Det er ikke gjort i ond mening men tværtimod med et ønske om, at gøre os noget godt. Det kan være små irettesættelser som

 

...det er da ikke noget at græde over...

...lad nu være med at være sådan en tøsedreng...

...hold nu op med, at være så sart...

...tag nu den prinsessekjole af - hvorfor skal du altid maje dig sådan ud...

...ja, tak...nu har vi vist set dig...

...kan du ikke tie stille bare ti minutter...

...du er så klog, at du kunne undvære dit hoved...

...prøv lige, at se hvordan de kigger på dig, fordi du skaber dig sådan...

 

I bund og grund kan alle disse ting koges ned til at

 

...jeg er FORKERT...

 

SKAM umuligør den ægte og intense intimitet. Måske slukker du lyset når du skal være intim med din partner - fordi du skammer dig over have taget 5 kilo på. Du køber badedragt til ferien istedet for en lækker og fiks bikini....

Du undgår at tage med i svømmehallen med dine børn, for du skammer dig over din appelsinhud. Du vælger ikke at tage til lægen og fået lavet et celleskrab, for du skammer dig over dine intime dele.

Du smiler aldrig på billeder, fordi dine fortænder er skæve....SKAM er på ingen måde godt for nogen. SKAM begrænser vores liv!

 

Måske sidder du nu og tænker..ja, det giver go mening - jeg kan kende mig selv i det her og ved godt hvor min SKAM ligger.

Og måske tænker du også...Åh, nej jeg har jo også selv sagt et eller andet til mine børn og derved givet dem skygger...og ja, det har du højst sansynligt.

MEN det betyder ikke at vi som forældre ikke må irettesætte og opdrage vores børn. Vi må bare ikke SKAMME dem ud. Så at opdrage uden skam, hvor man taler ud fra sig selv, istedet for om den anden, kunne lyde

 

...jeg vil ikke have, at du hopper i sofaen/spiser mere slik nu/tager Sofies legetøj...

fremfor

...du er ulidelig/grådig/ikke til at holde ud at være sammen med, når du opfører dig sådan...

 

Vi higer alle efter, at blive elsket for den vi er, med alle vores facetter, dvs. også med SKAMMEN. Men mange af os kender ikke til den form for kærlighed, og naturligvis nok kan vi så heller ikke give den. Men vi kan øve os og det kræver at vi starter med at elske den lille pige/dreng inden i os ubetinget. For når vi kan elske os selv ubetinget kan vi også elske andre ubetinget.

 

Hvad SKAMMER du dig over?

 

Kærligst Merete

 

 

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Følg os
Sorter efter tags
Please reload

Arkiv
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
  • Black Google+ Icon
  • Black Facebook Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon

Merete Dei Rossi | Coach · Skyggecoach · Foredragsholder · Stensvej 1B · Odder · +45 22 88 00 74 ·

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Google+ Icon
  • Grey Twitter Icon